Nylig har debatten blant leverandører av vannbehandlingsmetoder for legionella blusset opp. Van Ha Doan, leder i Kompa AS, understreker viktigheten av å stå samlet og fokusere på kvalitetsprodukter i stedet for å kritisere hverandre.

Samarbeid fremfor konkurranse

Legionellabransjen i Norge er relativt liten, og det er rom for alle til å lykkes. Doan oppfordrer til en positiv vri: La oss sette fokus på å levere gode, dokumenterte løsninger som møter regelverkets krav, i stedet for å sverte konkurrentene.

Tydeliggjøre regelverket

Det hersker forvirring rundt reglene for legionellasikring. Som en kunnskapsbedrift som også holder kurs, ser Kompa AS behovet for å klarlegge regelverket. Planen er å arrangere lunsjseminarer rundt om i landet for å diskutere og avklare disse viktighetene.

Oppdatere veilederen

Mye har endret seg siden Vannrapport 123 ble publisert i 2015. Nye teknologier og en større vektlegging på energisparing krever at veilederen oppdateres. Bransjeaktører oppfordres til å bidra med sine innsikter.

Godkjenninger og samarbeid

Kompa jobber med å sikre at leverandørene følger reglene, spesielt når det gjelder godkjente biocidkomponenter og nasjonale godkjenninger. En liste over godkjente produkter finnes på Kompas hjemmeside, og bransjen inviteres til å bidra med oppdateringer og korreksjoner.

I en liten bransje som legionellabransjen, er samarbeid og klar kommunikasjon nøkkelen til suksess. Ved å stå sammen og sørge for at vi alle følger samme sett med regler, kan vi arbeide mer effektivt mot vårt felles mål: å sikre trygt og rent vann for alle.

Relaterte artikler

Legionella: Historisk perspektiv
Legionella: Historisk perspektiv
26 oktober, 2022

Legionellabakterien, nå kjent som en betydelig årsak til akutt lungebetennelse, kom først i søkelyset etter et dramatisk...

Effektivisering av Legionellaforebygging i kommuner: En flerdimensjonal tilnærming
Effektivisering av Legionellaforebygging i kommuner: En flerdimensjonal tilnærming
19 mars, 2022

I dag ser vi betydelige variasjoner i hvordan norske kommuner håndterer sitt legionellaforebyggende arbeid. En nettartik...

Ta kontroll over legionellaarbeidet ved egne bygg
Ta kontroll over legionellaarbeidet ved egne bygg
26 april, 2022

I 2021 introduserte Kompa Inspektor, en banebrytende online tjeneste designet for å modernisere og effektivisere prosess...